SPECIÁL

PillerseeTal

Jedno údolí se třemi lyžařskými areály – to je tyrolský PillerseeTal. Stejně tak důležité je ale i to, co je mezi nimi. PillerseeTalu se oprávněně říká „běžkařský ráj“, protože každou zimu je v údolí připraveno přes 100 kilometrů stop pro klasický i bruslařský styl. A aby nikdo nemusel běhat na nějakém malém okruhu pořád dokolečka nebo si lámat hlavu, jak se z výletu vrátí zpátky, funguje v celém údolí pro běžkaře skibus zdarma.

Sjezdoví a sportovně založení lyžaři nejčastěji míří do vyhlášeného střediska Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, který má v součtu 270 kilometrů sjezdovek a spojuje Tyrolsko se Salcburskem. Klidnějším resortem je Steinplatte Waidring – Winklmoosalm s téměř padesáti kilometry sjezdovek a převážně širokými svahy, které jsou ideální pro carving a pro rodiny s dětmi.

Třetím střediskem v údolí je Buchensteinwand Bergbahn Pillersee v St. Jakob in Haus. Jeho poznávacím znamením je 30 metrů vysoký Jakobskreuz, největší přístupný vrcholový kříž na světě.

Největší pěšky dostupný vrcholový kříž na světě je Jakobskreuz, který je postaven na Buchensteinwandu. Je od něho výhled na okolní hory Kitzbühelských Alp.
Největší pěšky dostupný vrcholový kříž na světě je Jakobskreuz, který je postaven na Buchensteinwandu. Je od něho výhled na okolní hory Kitzbühelských Alp.

Ačkoli jsou zde nádherné výhledy prakticky na každém kroku, skutečně nezapomenutelným zážitkem je vyhlídková plošina na vrcholu Steinplatte. To ale pouze pro ty z vás, kdo mají silný žaludek: terasa je totiž ve výšce sedmdesát metrů, je připevněná ke svislé skalní stěně a kolem ní se prostírá jen prázdnota a čerstvý horský vzduch. A její základna je navíc tvořena průhlednými skleněnými plochami.