SPECIÁL

Pro lokální chutě si chodím do bufetu

Sociolog Jiří Siostrzonek o stopách regionální kuchyně

Rád cestuje sám, a když to jen trochu jde, tak do míst lehce zašlých a omšelých. Hledá lokality, kde si lidé navzdory okolnímu světu žijí po svém. Sociolog a fotograf Jiří Siostrzonek z Institutu tvůrčí fotografie na Slezské univerzitě v Opavě miluje nádražní hospody i mléčné jídelny, kde si k jídlu dává to, co mají na talíři i místní strávníci. Nechodí tam ale proto, aby o jídle psal příspěvky na sociální sítě. Baví ho, kromě jiného i skrz jídlo, pozorovat život. „Taková ta posedlost jídlem…

Tento článek je v plném znění dostupný přeplatitelům Týdeníku Echo

Odemknětě si všechny články zakoupením digitálního předplatného.
Pokud jste již předplatitel/ka, přihlaste se.